Blog 3 : Educatief speelgoed

Door Renée | September 14, 2018

Q&A over educatief speelgoed

We krijgen regelmatig via verschillende kanalen (email, telefoon, live chat op onze website) vragen binnen van onze klanten en vaak gaan die over educatief speelgoed.
Al die vragen hebben 1 ding gemeen : onze klanten willen speelgoed met dat tikkeltje meer.
Het moet niet langer origineel zijn en er leuk uit te zien, maar het moet vooral een meerwaarde hebben, educatief zijn.

Maar wanneer kan je speelgoed nu educatief noemen?

Volgens ons vanaf het moment dat je kind/de gebruiker door te spelen een stapje vooruit kan zetten.

Dat kan zowel mentaal als motorisch zijn, maar er is vooruitgang, je leerde bij, kreeg nieuwe inzichten…..dus het speelgoed was een meerwaarde voor je ontwikkeling.

Denk aan een superactief jongetje dat nooit kan stilzitten en niet graag puzzelt. Misschien lukt het wel wanneer hij een puzzel aangeboden krijgt in het dino-thema (waar hij stapelgek van is) en waarvan hij na het maken heel vlotjes alle afgebeelde dino’s zal opnoemen?
Mission accomplished, stapje vooruit, educatief speelgoed.

In deze Q&A proberen we een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen die we binnenkregen. Vind je toch niet wat je zocht, aarzel dan niet om ons te contacteren!

educatief speelgoedban

Q & A

Ik ben op zoek naar een cadeautje voor mijn kleinkind van 8 maanden, maar liefst geen knuffel want die heeft ze al meer dan genoeg!

“Kan een peuter al een gezelschapsspel spelen?”

Mijn zoontje zit de derde kleuterklas en heeft moeite met wiskundige taken (meer, minder, ordenen,…). Bestaat er iets waarmee we thuis kunnen oefenen?

“Mijn dochter van 8 puzzelt dolgraag maar onze puzzelkast puilt uit ... bestaat er ook een andere activiteit die ze alleen zou kunnen doen, die lijkt op puzzelen?”

Mijn communicant bouwt heel graag, maar we willen voor zijn feest eens verrassend uit de hoek komen, dus deze keer geen Lego. Wat zijn de opties?

“Het favoriete programma van mijn 10-jarige kleinzoon is Het lichaam van Coppens (waar ze wetenschappelijke experimenten doen en nadien uitleggen). Bestaat er ook zoiets op kindermaat?”

“Hebben jullie spelletjes in het assortiment waar de focus ligt op taal?”

Met welk speelgoed kunnen we de fijne motoriek van onze peuter stimuleren?

Hebben jullie ook coöperatieve spellen in jullie winkel?

Ik ben voor mijn kleuterklasje op zoek naar materiaal voor hoekenwerk, in het thema kleuren en vormen. Wat adviseren jullie?

Ideetjes opgedaan?


Hou dan onze blog in de gaten : elke 2 weken een nieuwe post met tips, ervaringen, weetjes en uitleg.
Of schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief.
betaalmogelijkheden