Swip'sheep

 

Tactisch kaartspelletje voor 3 tot 5 spelers vanaf 5 jaar.

De wolven vallen aan, de honden verdedigen en de schapen geven punten. Het doel van dit spel is om je eigen kaarten te behouden en je medespelers te bestelen.

Spelverloop
De mix van wolf-, hond- en schaapkaarten wordt geschud en elke speler krijgt 3 kaarten. De rest van de kaarten doet voorlopig niet mee.
Elke speler geeft 1 kaart aan zijn linkerbuur en 1 kaart aan zijn rechterbuur (en eindigt dus opnieuw met 3 kaarten in zijn hand).

Speler 1 vraagt : "Zijn er vanavond wolven?", waarna alle spelers die wolvenkaarten hebben, deze open voor zich neerleggen.
De spelers die 1 of meerdere wolvenkaarten hebben, kunnen nu om de beurt een aanval inzetten op de medespelers door hun wolvenkaart voor de medespeler neer te leggen.

Heeft de medespeler geen hondenkaart in zijn hand, dan kan hij zich niet verdedigen en mag de aanvallende speler een kaart trekken uit zijn hand.
Heeft hij wel een hondenkaart in zijn hand, dan legt hij die op de wolvenkaart en mag hij zelf een kaart stelen uit de hand van de aanvaller.

De gestolen kaarten blijven in de hand van de spelers, de gebruikte honden- en wolvenkaarten gaan terug in de stapel.
Tenslotte worden alle kaarten van de spelers open op tafel gelegd en mogen ze de schapenkaarten eruit halen en bij zich opzij leggen (die leveren straks punten op).
De stapel wordt gschud, elke speler krijgt opnieuw 3 kaarten en een nieuwe ronde kan beginnen.

Het aantal rondes wordt bepaald door het aantal spelers.
Elke speler telt op het einde het aantal schapen op zijn schapenkaarten, de speler met het hoogste aantal schapen wint het spel.
 

 

Merk: Djeco

Code: DJ05145

Leeftijd: >5 jaar

Status: Niet meer beschikbaar

Prijs: 7,50 [incl. BTW]

7,50 incl. BTW [Niet meer beschikbaar]Opgelet : van heel wat artikelen is de voorraad beperkt aan het worden.
Wil je meerdere stuks bestellen, informeer dan op info@cocodrilo.be naar de actuele voorraad.

Voeg toe aan wenslijstje

Niet langer leverbaar


Terug naar overzicht

DJ05145 Swip'sheep van Djeco
Swip'sheep van Djeco Swip'sheep van Djeco


betaalmogelijkheden