Jamaica

 

In 1678 slaagde Henry Morgan er in om na een lange carriere als piraat benoemd te worden tot gouverneur van Jamaica. In plaats van de piraten en vrijbuiters te verjagen, nodigde hij zijn voormalige partners en piratenvrienden uit om zich op dezelfde plaats te vestigen, waar ze dan eindelijk straffeloos konden genieten van de vruchten van hun bestaan.

30 jaar later wordt de Grote Uitdaging georganiseerd : een race rond het eiland, waarbij het team dat op het einde het meeste goud en rijkdom heeft bijeen geplunderd in hun scheepsruimen, als grootste piraten zullen uitgeroepen worden.
Klaar voor de race? Laten we inschepen!

Spelverloop : elke speler krijgt een boot (met een scheepsruim) en een aantal actiekaarten, waarvan hij er per ronde 3 in de hand mag houden, de andere blijven omgekeerd liggen. Per ronde wordt met behulp van het kompas een kapitein aangeduid. Die gooit met de 2 dobbelstenen (eentje voor de ochtend en eentje voor de avond). Afhankelijk van hun strategie, kiezen alle spelers 1 van hun 3 actiekaarten uit en voeren elk om de beurt de actie uit van de ochtend en van de avond (bv 3 stukken voedsel verzamelen in het ruim voor de ochtendactie en 2 plaatsen vooruit varen voor de avondactie). Is iedereen klaar, dan neemt elke speler een nieuwe actiekaart van zijn eigen stapel en is alles klaar voor de volgende ronde. Een andere speler is nu kapitein en mag met de dobbelstenen gooien. 

De race eindigt wanneer 1 van de spelers opnieuw het beginpunt bereikt heeft en na tellen van de punten van de inhoud van de scheepsruimen wordt de winnaar bekend gemaakt.

Bordspel voor 2 tot 6 spelers, vanaf 8 jaar. Spelduur : 30 tot 60 minuten.

 

Merk: Asmodee

Code: HOD19316

Leeftijd: >8 jaar

Status: Niet meer beschikbaar

Prijs: 44,95 [incl. BTW]

44,95 incl. BTW [Niet meer beschikbaar]Voeg toe aan wenslijstje

Niet langer leverbaar


Terug naar overzicht

HOD19316 Jamaica van Asmodee
Jamaica van Asmodee Jamaica van Asmodee


betaalmogelijkheden